+31 43 204 10 60 swerts@debeaufort.info
Algemeen
FILLERS HYALURONZUUR
Hyaluronzuur is een type filler die al heel lang op de markt is en waar al heel veel ervaring mee opgedaan is.
Het is een niet permanente, lichaamseigen stof, die op een natuurlijke manier binnen het lichaam wordt afgebroken.

Hyaluronzuren hebben een werkingsduur van 6-18 maanden. De werkingsduur is onder andere afhankelijk van de plaats waar het product gespoten wordt, de diepte en specifieke eigenschappen van het gebruikte product.

Met name rimpels die zijn ontstaan door een verlies aan vet of bindweefsel (neuslippenplooi, mondhoek, wanglijntjes) zijn geschikt. Maar ook fijne lijntjes zijn zeer geschikt om met Hyaluronzuur te behandelen, bijvoorbeeld liplijntjes, lipcountour, kraaienpootjes etc. Ook kunnen met Hyaluronzuren de contouren van het gezicht verbeterd worden, bijvoorbeeld door de jukbeenderen te accentueren of de kaaklijn te herstellen.
Hyaluronzuren worden met een fijne naald in of onder de huid aangebracht. Bij de meeste producten is ook lidocaïne/verdoving toegevoegd zodat de behandeling nauwelijks pijnlijk is.

Hyaluronzuren worden door meerdere fabrikanten op de markt gebracht. Dat verklaart waarom er veel verschillende merken zijn met ook weer verschillende sterktes.

Het belangrijkste is dat de behandelend arts veel ervaring heeft met de producten die hij gebruikt.

zie: Over ons – Leveranciers/producten.

 

Veel gestelde vragen

ZIJN HYALURONZUREN GESCHIKT VOOR MIJ? 
Om te bepalen of Hyaluronzuren geschikt zijn voor u, is het belangrijk om een afspraak te maken voor een vrijblijvend intake gesprek. We kunnen dan met elkaar bespreken wat uw wensen en verwachtingen zijn en welke producten daarvoor het meest geschikt zijn. 

WAT IS HYALURONZUUR?
Hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt en met het ouder worden, wordt afgebroken. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat onze huid in een goede conditie blijft.   

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN PERMANENTE EN NIET PERMANENTE FILLER? 
Permanente fillers zijn fillers die een permanent karakter hebben. Deze worden dus niet door het eigen lichaam afgebroken. In het verleden werden deze veel gebruikt omdat er geen alternatieven waren en men de risico’s niet kende. Als we problemen zien van fillers betreft het bijna altijd permanente fillers. Problemen zijn bijvoorbeeld infecties, verplaatsing, verbindweefseling etc. Om deze reden mogen permanente fillers niet meer gebruikt worden. 

De huidige niet permanente fillers zoals Hyaluronzuren en Radiesse hebben hun veiligheid bewezen.
Zijn er met deze fillers problemen dan heeft het meestal met een niet bekwame toediening te maken en niet met het product. Kies daarom altijd voor een bekwame en KNMG gecertificeerde cosmetische arts. Zie NVCG site. 

This content is also available in: Engels, Duits