Certificering

Kwaliteit is voor ons heel belangrijk. Drs. Swerts is sedert 2005 lid van de NVCG en sedert 2013 gecertificeerd. Op dit moment zijn er meer dan 100 artsen in Nederland gecertificeerd lid van de NVCG en geregistreerd als Cosmetisch arts KNMG.

Zie http://www.nvcg.nl/gecertificeerde-artsen/


De door de NVCG gecertificeerde cosmetisch artsen zijn sinds 1 juli 2019 landelijk erkend als Cosmetisch arts KNMG en zij zijn aantoonbaar bekwaam in de uitvoering van medische cosmetische behandelingen. Zij voldoen aan de hiertoe door de NVCG opgestelde visitatie-registratie eisen. De door de NVCG gecertificeerde Cosmetisch artsen KNMG onderscheiden zich met name van andere medische specialisten door hun specialisatie in behandelingen met injectables. Gecertificeerde Cosmetisch artsen KNMG behandelen minimaal 600 cliënten per jaar en volgen minimaal 40 uur per jaar nascholing op medisch cosmetisch gebied. Zij werken volgens protocollen en voldoen aan alle voorschriften van de beroepsgroep van Cosmetische artsen KNMG. Binnen de NVCG is drs. Swerts actief lid geweest van de visitatie en registratie commissie, de VRC.

Tevens is drs. Swerts lid van de Nederlandse Vereniging Voor Cosmetische Chirurgie, de NVVCC. Deze vereniging heeft als doel de kwaliteit van chirurgische ingrepen te waarborgen.