+31 43 3089 038 swerts@debeaufort.info

Algemeen

LASER
In onze praktijk werken we op gebied van laserbehandeling samen met Laser kliniek Maastricht o.l.v. dokter Beciri. Deze kliniek beschikt over de allermodernste laser apparatuur die momenteel op de markt is en staat borg voor een ruime ervaring.
In het kader van deze samenwerking hebben wij binnen onze praktijk de mogelijkheid om gebruik te maken van de gefractioneerde CO2-Laser. Deze laser kan ingezet worden voor cosmetische behandelingen en het verwijderen van huidtumoren.

De intakes en behandelingen gebeuren op bepaalde dagen. Informeer hierna en maak een afspraak 043-3089038.

Behandelmogelijkheden

  • Huidverjonging en -versteviging
  • Huidverslapping
  • Rimpels
  • Pigmentvlekken
  • Littekens (Acne)
  • Goedaardige huidtumoren
  • Grove poriën

Dit betref met name de volgende huidgebieden:
Gelaat, hals, voorhoofd, wangen, decolleté, liplijnen, bovenlip, kraaienpootjes en rond de ogen.

Veel gestelde vragen

 

  ■ Hoe kan ik een afspraak maken voor een intake gesprek en/of behandeling?
De intakegesprekken en behandelingen zijn op bepaalde dagen. Informeer hierna of maak een afspraak 043-308 9038. We kunnen u tijdens het vrijblijvend intakegesprek ook een prijsindicatie geven.
■  Is de behandeling geschikt voor ieder huidtype?
De CO2 laser is het meest geschikt voor de lichtere huidtypes (huidtype 1 t/m 4). Bij een donkere huid kan er pigment verschuiving optreden.
■ Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Meestal zijn 1, 2 of 3 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van de te behandelen aandoening, de behandel regio, wensen en aandoening. Tijdens het intake gesprek kunnen wij u persoonlijk adviseren.
■  Hoelang duurt de behandeling?
Dit is afhankelijk van het te behandelen gebied. De behandeling van een enkele huidlaesie hoeft slechts enkele minuten te duren. Een volledige gezichtsbehandeling 45 tot 60 minuten.

■  Is de behandeling pijnlijk?
De behandeling is niet geheel pijnloos maar vooraf kan een pijnstiller of verdovende crème gegeven worden.

 ■ Adviezen voor de behandeling?
Om te voorkomen dat de huid bruin gekleurd is, adviseren wij 4 weken voorafgaande aan de behandeling niet in de zon te gaan. 

 

 ■ Adviezen na de behandeling?
Ook na de behandeling adviseren wij de eerste 3 weken niet te zonnen. Gebruik daarna ook een goede UVA/UVB beschermingsfactor 50. Na de behandeling ervaart u een branderig gevoel gedurende 2 tot 4 uur (hevige zonnebrand). De huid is rood en daarna ontstaan korstjes, deze vallen vanzelf af. Na 4 tot 7 dagen is de huid weer goed toonbaar.

■ Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?
Tijdens de behandeling wordt de huid aangezet tot collageen en elastine vorming. Hierdoor wordt de huid jonger. Echter na de behandeling gaat het verouderingsproces verder. Gemiddeld heeft u 4 tot 5 jaar plezier van het resultaat. Roken, zonlicht, zonnehemel versnellen het verouderingsproces.

■  Hoe krijg ik een persoonlijke prijsindicatie?
Tijdens een intakegesprek kunnen we uw wensen en verwachtingen afzetten tegen de behandelmogelijkheden. En u zo een correcte, persoonlijke prijsopgave geven.
■ Wat is een pigmentvlek?
Een pigmentvlek is een lokale toename van pigmentcellen in de huid. Oorzaken: veroudering, zonlicht, hormonale veranderingen. Pigment vlekken kunnen zeer goed met de fractionele CO2 laser behandeld worden.

■ Wat zijn de risico’s van een laserbehandeling?
Elke behandeling heeft zijn risico’s. Door behandeling van de huid kunnen er huidinfecties optreden. Ook kan de huid soms wat langer onnatuurlijk rood blijven. Incidenteel kan er pigment verlies ontstaan (witte vlekken).

 ■ Wat is het verschil tussen de langer bestaande CO2 behandeling en de recentere Fractionele CO2 laserbehandeling?
De Fractionele laserbehandeling is de nieuwste vorm van de CO2 laserbehandeling. Bij deze behandeling worden met de laser 200-300 gaatjes per vierkante cm met een diepte van 0,1 mm tot 1,0 mm in de huid gemaakt. Bij het herstel van de huid wordt nieuwe huid en nieuw bindweefsel gevormd. Per behandeling wordt er dus een fractie van de huid vervangen.
Voordelen van deze behandeling zijn: sneller herstel, minder roodheid, minder pijn, geen wonden of blaren en minder verdoving nodig. Tevens minder kans op infecties, littekens of kleurverandering.
 ■ Wat is, technische bekeken, een CO2 laser? 
Een CO2 laser is een elektrische gaslaser die infrarood licht uitzendt (golflengte 9600/10600nm) door activatie van CO2 moleculen. Binnen een gasmengsel van CO2, stikstof, waterstofgas en helium. Met dit infrarood licht kunnen poriën in de huid gemaakt worden variërend in aantal per vierkant cm en diepte.

This content is also available in: Engels, Duits